Elfo Imbieriniai Sausainiai✨

Elfo Imbieriniai Sausainiai✨

 Maži Džiaugsmo Kūriniai iš Šiaurės Ašigalio 

Kalėdų elfai yra ne tik dovanų pakuotojai ar stebuklingų užduočių sumanytojai, bet ir tikri kepinių mylėtojai! Vienas jų mėgstamiausių gardėsių – imbieriniai sausainiai, nes jų gamyba apima viską, ką elfai myli: šiek tiek magijos, lašelį kūrybiškumo ir dosnią dozę Kalėdų dvasios.

Kai elfai kepa šiuos imbierinius sausainius, jie prisimena visas nuotykių kupinas akimirkas, praleistas su draugais šalia Kalėdų Senelio dirbtuvėse. Imbieriniai sausainiai jiems primena šiltą jaukumą, kuris apsupa visą stebuklingą kaimą, o taip pat primena ir jų mylimas tradicijas – kiekvienas sausainis išpuošiamas linksmai ir su meile.



Be to, elfas žino, kad šių sausainių kvapas užlieja namus šiluma ir sukuria tą nepakartojamą laukimo jausmą. Tad elfams kepimas tampa mažyčiu būdu ne tik parodyti savo meilę Kalėdoms, bet ir pasidalinti ja su kiekvienu.

Receptas:

  • 100 g sviesto
  • 100 g medaus
  • 100 g balto cukraus
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1,5 nubrauktas šaukštelis sodos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas cinamono
  • 2 kiaušiniai

Eiga:

  • Puode ant nedidelės kaitros maišant ištirpinti sviestą su cukrumi ir medumi,  Nebūtinai laukti, kol visiškai ištirps cukrus. Palikti kol šiek tiek atvės.
  • Atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinius.
  • Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, druską ir prieskonius. Centre padaryti duobutę.
  • Į duobutę supilti atvėsintą sirupą ir išplaktus kiaušinius. Tešlą minkome rankomis arba maišytuvu su tešlos kablio antgaliu kol nelieka sausų miltų ir tešla vientisa.
  • Išminkytą tešlą suvynioti į kepimo popierių ir palieku šaldytuve bent valandai. Galima laikyti ir savaitę. Taip pat galima užšaldyti.
  • Išimtą iš šaldytuvo tešlą padalinti į maždaug kumščio dydžio gabalus. Jei ji per kieta kočiojimui, palaukti pusvalandį arba pašildyti delnuose.
  • Kočioti ant miltais pabarstyto stalo iki maždaug 3-4 mm storio. Miltų naudoti tiek, kad tešla neliptų prie stalo ir kočėlo. Darome norimas sausainių formas formelėmis arba peiliu.
  • Sausainius kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje (be vėjelio), skardoje ištiestoje kepimo popieriumi apie 13-17 min. Kepimo ilgis priklauso nuo sausainių storio ir norimo traškumo lygio. 

 

Elfai sausainius kepta pagal Amelijos Kuzmarskės receptą🥰

Grįžti į tinklaraštį

Pasikviesk Elfą į savo Namus!